Het was de 2e keer in 8 dagen  dat de jeugd 1  het moest opnemen tegen noorderbuur het Markiezaat 1 uit Bergen op Zoom. Vorige week wonnen ze thuis knap met 6-4. Nu moesten ze genoegen nemen met een 5-5 eindstand, al zat er zeker meer in. Tom van Oers won 3 partijen en ook Finn D’Hondt pakte 2 overwinningen mee. Voor Tijmen Janvier was het beetje een zure middag, hij verloor 2 wedstrijden nipt met 3-2 . Of ze deze Najaarscompetitie in de 3e klasse mee gaan doen om de bovenste plaatsen zal de komende weken duidelijk worden.

Senioren
De seniorenteams hadden de 1e competitieronde nagenoeg allemaal een ‘valse’start. In de Hoofdklasse verloor het 1e team met duidelijke cijfers ( 9-1 ) van Never Despair 3 uit den Bosch. Enkel Gert Gosselink won 1 partij. In de 2e Klasse verloren zowel het 2e als het 3e met 8-2 hun 1e competitieduel.

Hotak 2 verloor van TIOS’51 3 uit Tilburg. Huub Hoofs en Patrick van Loon namen beide 1 overwinning voor hun rekening. Het 3e speelde tegen TTC Middelburg 2 en ook deze tegenstander liet er geen gras over groeien. Roland van den Heuvel en Youri Aarden wonnen beide 1 keer.

In de 5e Klasse waren de resultaten van het 4e en 5e ook helaas wat teleurstellend. Hotak 4 kreeg thuis klop met 3-7 tegen Het Markiezaat 12. Cees de Leeuw onttrok zich aan de malaise door maar liefst al zijn 3 enkelspelen winnend af te sluiten.

Voor het 5e stond er een uitwedstrijd op het programma, tegen de Pin Pongers 2 uit de Wouwse Plantage. Met een 8-2 nederlaag keerden de Hoogerheidenaren weer huiswaarts. Toon van Loon en Mark Alberti wonnen beide 1 maal.

Het lichtpuntje bij de senioren was de 6-4 overwinning van het 6te noemen op Het Markiezaat 14. Zowel Jantien Burgers-Schoonen als Claudia van der Poel wonnen 2 maal, Rob Boeijkens was goed voor 1 enkelzege . Het dubbel werd ook nog keurig gewonnen door het duo Jantien/Rob.

Tekst: Bas Rongen