Onze leden Kim ’t Hooft en Jeroen Kivits speelden vorig weekend de NTTB Cup  in Wagingen. De beste spelers van Nederland speelden op de zaterdag de voorronden in een meerkamp en op zondag de wedstrijden bij de laatste 16.

KIM

In groep E speelde Kim een vierkamp. Met 3 jeugdige talenten moest Kim aan de bak, maar haar ervaring gaf de doorslag. Tegen Anne Fleur Hamaekers verloor ze de eerste game maar daarna won ze er 3 op rij (9, 9, 6). Tegen de nummer 15 van Nederland, Emma van der Zanden pakte Kim knap een 2-0 voorsprong. Nipt won van der Zanden game 3 en 4 met 9. In de beslissende game viel de uitslag nipt in het voordeel van van der Zanden uit. Uitslag 11-13.

Tegen het andere jeugdige talent, Jitte de Klerk werd het een gelijk opgaande strijd. Om en om wonnen ze een game. Ook deze partij viel de beslissing in de 5e game. Deze keer knap in het voordeel van Kim. Door deze knappe overwinning plaatste Kim zich voor de zondag.

Bij de laatste 16 trof ze Esmee van Marwijk. In een wedstrijd best of 7 was het weer spannend tot het eind. Via 10-12, 11-5, 1-11, 11-7, 9-11, en 11-8 moest de beslissing vallen in de 7e game. Kim wist knap te winnen met 11-9.

Een plaats in de kwartfinale en bij de beste 8 spelers was de beloning. In de kwartfinale speelde ze tegen Shuoham Men. Men, de latere winnares, was een maatje te groot. Men won met 4-0.

Heel knap gedaan Kim. Gefeliciteerd.
Kim speelt dit seizoen competitie voor TTC Meerdal in Leuven België. Heel veel succes.

JEROEN

In de A groep speelde Jeroen in de 4-kamp tegen Kas van Oost, Mads Oomen en Dicky de Jong. Hij opende de meerkamp tegen de lastig spelende (verdediger) de Jong. Jeroen moest duidelijk wennen in de eerste 2 games, in de derde ging het gelijk op maar de Jong tekende toch voor een 3-0 zege.

Tegen Kas van Oost, nummer 6 van Nederland, pakte Jeroen brutaal de eerste game met 8. De jongeling pakte naar na game 2 en 3. Jeroen knokte zich terug in de partij door de 4e game te winnen en een vijfde game af te dwingen. Helaas was van Oost te sterk in de beslissende 5e game (5).

Na 2 uur pauze bleek Jeroen last te hebben van zijn bovenarm. Hij had wel iets gemerkt in de partij tegen de Jong. Om erger te voorkomen, speelde hij de laatste partij tegen Oomen niet.

Jeroen  maakt op zaterdag 14 september a.s. zijn debuut voor Westa in de eredivisie. Succes Jeroen.

BRON FOTO’S: HENK HOMMES EN THE PICTURE ART OF TABLE TENNIS