Afgelopen zaterdag namen 6 Hotakkers deel aan het invitatietoernooi van Smash’76 in st. Annaland. Een toernooi als voorbereiding om de naderende competitie. Er werden hele mooie resultaten behaald. Eerder dan gepland werd de verenigingsprijs gewonnen!

SENIOREN

Gert Gosselink, Roland van den Heuvel en Roald Vos stonden op de deelnemerslijst. In de B-klasse wist Roland knap de kwartfinales te halen. Met 3 overwinningen in de 6-kamp leverde dit een plaats op in de kwartfinale. In deze partij liet hij niet zijn beste spel zien en moest zijn tegenstandster feliciteren.

In de A-klasse speelden Gert en Roald beiden in een  7-kamp. Voor Roald was het een test hoe zijn fysiek er voorstaan na een heupvervanging. Met 3 overwinningen was het niet voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Gert liet goed spel zin in de poule maar moest toch onverwacht Kustermans en Erik Verhagen feliciteren. Hij plaatste zich als 1 van de als derde geëindigde voor de kwartfinale. Winst tegen van Poortvliet en ’t Hooft leverde hem een finale plaats op. Erik Verhagen was weer zijn tegenstander. Met heel goed spel pakte Gert nu wel de winst met 3-0. Knap gedaan Gert!

JEUGD

Evan Konings en Thimo van Oers speelden in dezelfde poule in de B-klasse. Evan liet goed tafeltennis zien maar moest wel 2 tegenstanders feliciteren. Thimo stoomde door tot de laatste partij met alleen maar winstpartijen. De wedstrijd tegen Evan leverde spanning op en Evan speelde de mooiste rally’s van de dag en pakte een 2-0 voorsprong. Thimo herstellende en zorgde voor een spannend eind. In de beslissende vijfde game pakte hij nipt de winst en stelde de 1e plaats veilig. Evan eindigde op een gedeelde 3e plaats. Goed gedaan Evan, gefeliciteerd Thimo,

Tom van Oers, spelend in de A-klasse, maakte een valse start in zijn 7-kamp. Tegen Faasse kwam hij er niet aan te pas en verloor met 3-0. In de volgende wedstrijden herpakte hij zich heel goed en liet mooi tafeltennis zien wat resulteerde in 4 overwinningen. In de laatste partij tegen Moerland verloor hij nog wel, maar dit had geen invloed op een mooie 2e klasse! Proficiat Tom.

VERENIGINGSBEKER

Gedurende de dag stond de beker te blinken op de wedstrijdtafel. De jeugd had gezien dat Hotak in 2006 en 2016 de beker ook had gewonnen. Ze maakten plannen om dit in 2026 te herhalen!
Door winst van Gert en Thimo en een 2e plaats van Tom won Hotak’68 onverwacht dit jaar al de beker. Een knappe prestatie met 6 spelers.