Marlies, bedankt voor alles!

Wij verliezen in Marlies een gedreven voorzitster, trainster, coach, ex-speelster en trouw lid.
We wensen Bernard en familie alle kracht en sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd... 


Onderstaande tekst is voorgelezen door onze secretaris Adriënne Suijkerbuijk tijdens de afscheidsdienst op 2 maart 2021.

Lieve Marlies,

Als jong meisje werd je gister 50 jaar geleden lid van Hotak. Jou kennende had je dit nog zo graag mee willen maken!
Helaas is je dat niet gegund.

Het lid worden had wel wat voeten in aarde, maar door toedoen van Piet kon je toch gaan tafeltennissen! Jouw gedrevenheid kwam gelijk al om de hoek kijken, je haalde al snel je eerste prijs op een toernooi, was een aantal jaren clubkampioen bij de meisjes en werd de eerste Hotak Brabants kampioen.

De mooie resultaten spoorde je aan om veel meer te gaan trainen, wat nog meer mooie overwinningen opleverde. Je werd op je 16é clubkampioen bij de dames en won mooie prijzen op toernooien.

Naast het vele trainen en school had je ook nog tijd om training te geven. In 1983 werd je het eerste vrouwelijke bestuurslid van Hotak. Sinds dat jaar heb je onafgebroken deel uitgemaakt van het Hotak-bestuur!

In de periode 1986-1992 beleefde je een geweldige tafeltennisperiode. Je werd met je team in ’87 landskampioen en speelde 7 Europacup wedstrijden. Uit naar Donauworth en Steinhagen, thuis tegen Akademik Sofia met ruim 400 toeschouwers in de Meulenblock en een ware H-side! Dit heeft je veel gedaan, dit kwam nog regelmatig ter sprake bij het ophalen van herinneringen.

In 1987 haalde je ook je trainersdiploma, naast zelf trainen, werken en je wedstrijden was je vaak in de Meulenblock of Kloosterhof. Met je passie en tafeltennisbevlogenheid wist je met plezier je kennis over te dragen. Je zorgde ervoor dat ieder jeugd- of senior lid elke training enthousiast naar huis ging. Menig Hotakker heeft hierdoor mooie prestaties behaald. Indien nodig had je altijd voor iedereen een peptalk klaar en natuurlijk ontbrak jouw gezelligheid niet.

In 1992 ging je weer actiever spelen en promoveerde, na de titel in de 1é divisie, naar de eredivisie. Hierna was je nog lange tijd actief in de competitie wat je combineerde met coachen.

Hoeveel kilometers heb je wel niet gereden, hoeveel keer heb je aan de kant gezeten bij de competitie en toernooien, hoeveel koffietjes en spaatjes rood heb je wel niet gedronken bij alle wedstrijden die je aanwezig was als coach? Ontelbaar veel.

Op 10 mei 2008 werd al je inzet beloond met een mooie en bijzondere Nederlandse titel met jouw meisjesteam.

Hoe bijzonder waren alle trainingskampen die je samen met Bernard organiseerde, de Hotak-jeugd keek er lang naar uit. De lange gezellige vrijdag- en zaterdagavonden in de Meulenblock en de feestavonden, gewoon rondkijken met een grote glimlach op je gezicht. Meer had je niet nodig!

Naast alles wat je voor Hotak deed had je ook zitting in commissies op landelijk en afdelingsniveau. Je was betrokken bij de organisatie van EK’s en WK’s. Iedereen kende je in het tafeltenniswereldje. Dit blijkt ook wel uit de vele reacties die er zijn geplaatst op de Hotak-site en sociale media. Alleen maar waardering en veel mooie woorden.

Helaas waren er door de huidige omstandigheden de laatste tijd geen tafeltennisactiviteiten. Als voorzitster nam je het voortouw in een project wat moet leiden naar een mogelijk nieuwe zaal! Je beet je er echt in vast en had veel ideeën en voor alles een oplossing.

Marlies, zo bijzonder 50-jarig Hotak-lid, bijna 40-jaar bestuurslid, jarenlang trainster en coach en erelid samen met Bernard en dan nog al het andere wat je voor Hotak hebt gedaan.

Onze dank is zo groot, dat is niet in woorden uit te drukken.

Weet dat wat we in ons hart bewaren, we nooit meer kwijtraken! We zetten je Hotak’68-missie voort, er is maar één nummer 1...

Marlies bedankt voor je gouden Hotak-hart.

We missen je...


Hieronder de condoleance berichten die geplaatst zijn door vele mensen die Marlies hebben gekend.

Bob, Simone, Tobias, Anouk en Timon van ...

Blijft een enorm gemis..Marlies die training geeft, kletst en geniet..niet alleen van het spelletje maar vooral ook van de vreugde van de kinderen. Het plezier spatte er dan vanaf. Natuurlijk kon die backhand net wat beter, het voetenwerk net wat soepeler.. maar volgens mij was Marlies bovenal bezig met plezier maken en delen. Dat is wat bij ons zal blijven. Ik hoop dat ze daarboven een tafeltennistafel hebben. 


woensdag 23 februari 2022
Marvin Wircx

Marlies, bedankt voor alles wat ik tijdens mijn jeugdjaren van jou heb geleerd en heb mogen ervaren. Ik herinner me niet alleen de deskundige training en coaching, maar bijvoorbeeld ook de gezellige autoritjes naar wedstrijden. 

Bernard, familie en alle Hotakkers gecondoleerd en heel veel sterkte ! 


maandag 05 april 2021
TTV Belcrum

Beste,

We willen familie, naasten en bekenden van Marlies condoleren en heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Bestuur TTV Belcrum.


maandag 08 maart 2021
Ann Verhulst

Beste Bernard, familie en vrienden van Marlies en leden van Hotak '68,

Wat schrok ik toen ik enkele dagen geleden via via het bericht kreeg van het overlijden van Marlies. Als oud lid van de vereniging (meer dan 25 jaar geleden) kende ik haar natuurlijk maar ik kwam haar ook later incidenteel nog wel eens tegen op vergaderingen van de Bondsraad van de NTTB en ik kon dit trieste nieuws haast niet bevatten...

Ik wil jullie de komende tijd allemaal heel veel sterkte toewensen met dit zware verlies!

 

Warme groet,
Ann Verhulst


zondag 07 maart 2021
Jimmy Noordermeer

Beste familie en leden van Hotak ‘68,

Geschrokken door het bericht waarin ik vernam dat Marlies was overleden wil ik via deze weg de familie en dierbaren van Marlies condoleren en alle sterkte toewensen met dit verlies.

Ik koester de momenten waarin ik via een gezamenlijke trainingsactiviteit een aantal leermomenten van haar heb mogen opnemen die ik nooit zal vergeten. Ze zal bij ons in de tafeltennis wereld altijd een speciale plek hebben.

Veel sterkte toegewenst.

 

Jimmy Noordermeer 

TCO ‘78

 


woensdag 03 maart 2021
 
Powered by Phoca Guestbook